HTML

Dumabubi

Dorina's blog

Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Mélységeid kékje, magasságaid zöldje egymásra borul a távolból, apró pontok az emberek. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol.

2010.02.28. 21:49 Doяciιi.

Recept

Ma is és tegnap is készítettem csokis muffint.:) Szeretném veletek a bevált receptet megosztani. :) Annyi féle-fajta elkészítési mód van fenn a neten, hogy az hihetetlen. Ha lesz több időm, akkor sok félét szeretnék majd készíteni. :) Most egyenlőre beérem ennyivel is. :P

Hozzávalók /12 darabhoz/ :
20 dkg főzőcsoki, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 17 dkg margarin, 1 dl tej, 3 tojás, 3 evőkanál keserű kakaó

Elkészítési mód:
A lisztet a sütőport és a keserű kakaót összekeverjük egy nagy tálban. Egy másik tálba beletesszük a porcukrot, az olvasztott margarint (ami ne legyen túl olvadt - ha módunkban áll akkor fél napig hagyjuk elő mielőtt használjuk), majd robotgép segítségével összedolgozzuk. Beletesszük a tojást egyenként, és mindegyik után a géppel dolgozunk rajta, majd beleöntjük a tejet is. Ezután a nedves dolgokat (porcukros, margarinos, tojásos, tejes tál) beöntjük a száraz dolgokhoz (lisztes, sütőporos, keserű kakaós tál) és fakanállal összekeverjük, és hozzákeverjük még az ízlés szerint összeaprított főzőcsokit. Belekanalazzuk (úgy a háromnegyedéig) az előre kivajazott/kiolajozott, vagy sütőpapírral ellátott muffinformába, majd beletesszük a 180°-os előmelegített sütőbe. Olyan fél óráig kell sütni. Légkeveréssel kevesebb ideig. 
 
Kivesszük, ízlés szerint díszitjük. Jó étvágyat! :)



Nekem így siekrült.:) Persze ha valaki nem szereti a csokis muffint akkor értelemszerűen kihagyja a főzőcsokit, és a keserű kakaót. Akkor sima muffin lesz. De nutellával töltve is isteni. Olyat ma készítettem. :)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://citrom-shake.blog.hu/api/trackback/id/tr51798352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása