HTML

Dumabubi

Dorina's blog

Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Mélységeid kékje, magasságaid zöldje egymásra borul a távolból, apró pontok az emberek. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol.

2009.11.13. 13:13 Doяciιi.

H1N1 avagy oltsuk vagy ne

 A mostani élethelyzet legjelentősebb kérdése. A H1N1 vagyis a sertésinfluenza. Szinte nincs olyan ember akinek ne lenne véleménye róla. Na de mi is az? A Wikipédia ezt írja:

"A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a „H” a hemagglutinin proteinre, az „N” a neuraminidáz proteinre utal. Számos különböző törzzsé mutálódott, köztük a spanyolnátha vírusa, enyhe emberi influenzák vírusai, járványos sertésinfluenza törzsek és a madarakban talált különböző törzsek."

Mindenkit azzal bíztatnak hogy oltassa be magát. Engem úgy próbáltak meggyőzni, hogy a nagyanyáinknak nem kell magukat beoltatniuk, mert ők a legutóbbi ilyen járványban már kaptak injekciót, még mindig védettek ellene. A vírus fő célpontjai mi vagyunk. Azt mondták hogy ha elkapom, akkor vért fogok köhögni, megtellik a tüdőm vele, és abban megfulladok. Állítólag már tötént ilyen. Akik a közelében vannak egy ilyen esetnek, azok biztosan beoltatjál magukat. Erről csak annyit szeretnék mondani, hogy akik meghaltak, azoknak már vagy a fél tüdeje hiányzott, vagy már amúgy is fél lábbal a sírban voltak. 

Úgy gondolom, hogy ugyan olyan influenza, mint a többi. Azzal a kivétellel, hogy a média most nagy port akar kavarni, és úgylátszik sikerül is neki. És ezt a hírt a biológia tanárom is megerősítette. Ő is amellett van hogy nem kell magunkat beoltani. (Amúgy van aki minden évben megy a szurijáért..) 

Nem kell oltás, elég ha haza mész alaposan megmosod a kezed, meg eszel gyümölcsöt-zöldséget. Amióta jött a rosszabb idő, azóta kb 1 hetet voltam beteg. Az is ott merült ki hogy kicsit fájt a torkom, meg folyt az orrom. Ennyi. Ha vigyázunk, minden megelőzhető..

[Ennek ellenére mégis be oltatom magam, még ha nem is áll szándékomban. A szülői akarat néha nagy úr..]

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://citrom-shake.blog.hu/api/trackback/id/tr741522348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Csabai 2009.11.14. 00:18:04

Tiszteletem Mindenkinek!
Mielőtt bármiről is beszélünk, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kutató leírtam már áprilisban, ajánlatos az alábbi linken
www.gmrgroup.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=155:sertesinfluenza-ah1n1&catid=20&Itemid=12
elolvasni. Ha nem megy a www.gmrgroup.eu főoldalán megtekinthető!
Mindenkinek további jó egészséget kivánok! Dr. Csabai Zsolt Ph.D.

Zsuzsa62 (törölt) 2009.11.16. 23:49:17

Kedves Dr. Csabai! Nagyon szépen köszönöm, végigolvastam! A családomnak nem fogom az oltást kérni, sőt az orvosom is lebeszélt, mivel akik eddig kapták az oltást, nagyrésze másnapra 40 fokos lázba esett. Barátnőm azt mondta, hogy a Grape Vital Immúnerősítőt évek óta alkalmazza, azóta jobban érzi magát és még nem volt beteg. Kollegám erre esküszik, és jó az influenzára is. Még egyszer nagyon köszönjük a családom nevében, és fogom ezután olvasgatni a publikációkat. Másoknak is ajánlani fogom!
süti beállítások módosítása